Tasos

Dužina čitave obale iznosi 115 km, a površina ostrva 378,84 km2.Tasosje najsevernije ostrvo u Egejskom moru, nalazi se nadomak Kavale, jednog od najlepših gradova Grčke. Udaljen je 200 km od Soluna i 8 km od kopna. Od luke Keramoti do Tasosa se stiže trajektom za 40 minuta. Glavni grad, administrativni centar i luka je Limenas. Najposećenija letovališta na Tasosu su Limenarija, Potos, Skala Potamija i Golden Beach dok mnogi turisti svoj mir pronalaze i u manjim mestima kao sto su Skala Sotiras i Skala Marion. Najveće turističke atrakcije su Manastir Sv. Arhangela Mihaila iz 12-og veka, građen u vizantijskom stilu, autentična stara makedonska sela Panagija i Teologos karakteristična za severni deo Grčke, ostatci Antičke agore i amfiteatra, kao i ostatci srednjevekovnog grada na području Limenasa. Takođe se može posetiti tradicionalna fabrika za proizvodnju maslinovog ulja.  Glavne privredne grane su proizvodnja i eksploatacija mermera, uzgajanje maslina i proizvodnja maslinovog ulja, meda od borovih iglica koji je poznat ne samo na Tasosu već i u čitavoj Evropi. Ne bi trebalo propustiti čuvenu jagnjetinu sa Tasosa posebno u selima u unutrašnjosti ostrva kao sto su Teologos i Panagija. Avanturistima preporučujemo i odlazak na najviši vrh Tasosa Ipsarion visine 1204 m odakle možete uživati u spektakularnom pogledu na čitav severni deo Grčke, a za one planinarskog duha postoji staza iz sela Potamija koja prolazi pored planinarskog doma. Ipak, plaže su ono sto krasi Tasos te vam preporučujemo: Psili Amos, Aliki, Tripiti, Paradizo, Makriamos, Mermerna plaža, Atspas, Golden Beach, Pefkari i druge.

Tasos  9 ponude

 • LIMENAS - Vila Aleksandra

  Vila Aleksandra je  skromno uređena vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, u čijem sklopu se nalaze standardno opremljena kuhilja, kupatilo sa TWC, TV uređaje, dok svi studiji imaju izlaz na balkon. Gosti vile imaju mogućnost korišćenja klima uređaja, s tim da se ova usluga naplaćuje na licu mesta u iznosu od 5€ / dan. Ukoliko još niste sigurni gde biste letovali, vila Aleksandra je pametan izbor.

  CENOVNIK

 • LIMENAS - Vila Aleksandra 1

  Uskim krivudavim ulicama Limenasa dolazimo do poznate vile Aleksandra 1. Locirana iznad samog centra na par minuta od glavnog šetališta i 10-ak minuta od plaže, vila je jedna od najposećenijih od strane naših putnika, što zbog kvalitetnog smeštaja koji nudi, što zbog poznate gospodje Rule koja svojom gostoprimljivošću i ljubaznošću uvek oduševljava posetioce. Vila Aleksandra 1 raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima kao i četvorokrevetnim aprtmanima u čijem sastavu se nalazi opremljena kuhinja, TV, AC ( 5 eur-a/dan), kupatilo sa TWC-om i terasa.

  CENOVNIK

 • LIMENAS - Vila Edelweiss

  Vila Edelweiss se nalazi u širem centru Limenasa na 150 metara od mora i na manje od 10ak minuta hoda do gradske plaže. Smeštajne jedinice su moderno opremljene , što pruža osećaj komfora i prijatnu atmosferu gostima. Dvokrevetni i trokrevetni studij u zakupu naše agencije se nalaze na prvom i drugom spratu. Svaki studio ima opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, terasu, TV, AC (doplaćuje se 5 eur-a po danu), sef (dodatno se doplaćuje na licu mesta). U prijatnom okruženju, vila Edelweiss pružiće Vam sve potrebno za lep odmor.

  CENOVNIK

 • LIMENAS – Vila Janis

  Letnja ponuda za Tasos obogaćena je  vilom Janis čije su sobe kompletno renovirane prošle godine. Ova vila se nalazi u širem centru Limenasa u blizini obale mora i na oko 10-ak minuta hoda do gradske plaže. Raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, kao i četvorokrevetnim apartmanima. Sve smeštajne jedinice imaju opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, terasu, TV, AC (doplaćuje se 5 eur-a po danu). Prijatna atmosfera i ljubazni domaćin svakako će dodatno ulepšati Vaš savršen odmor.

  CENOVNIK

 • POTOS - Vila Rania

  Vila Rania U samom centru Potosa, na par metara od mora smeštena je vila Maria. Na idealnoj lokaciji u pešačkoj zoni ova vila raspolaže dvokrevetnim studijima koji se nalaze na prvom spratu a neki od njih imaju pogled na more. Svaki studio u Vila Rania poseduje kompletno opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, TV, frižider, balkon i klima uređaj koji se na licu mesta doplaćuje (5 eur-a po danu).

  CENOVNIK

 • POTOS - Vila Eleni

  Vila Eleni U jednoj od centralnih uličica Potosa na samo 50 metara od prelepe peščane plaže nalazi se ljupka vila Eleni. Svojim kvalitetno uredjenim studijima sa kompletno opremljenim kuhinjama, TV-om, klima uredjajem (5 eur-a/dan), kupatilom sa TWC-om i terasama sa garnituricama za sedenje, zadovoljiće sve ono što očekujete od smeštaja na godišnjem odmoru. Na samo par koraka nailazite na najbolji giros u gradu, pekaru sa odličnim pecivima i kolačima kao i na brojne tavernice, kafiće i restorane, što sve zajedno garantuje dobar provod

  CENOVNIK

 • POTOS - Vila Dimitris

  Vila Dimitris se nalazi u mirnom delu Potosa, iznad glavnog puta, na 5-10 minuta hoda od plaže. Raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim i petokrevetnim studijima kao i četvorokrevetnim apartmanom. Svaki studio/apartman je opremljen kuhinjom, TV-om, kupatilom sa TWC-om i terasom, kao i klima uređajem. Vila Dimitris ima lepo uređeno dvorište sa roštiljem, garniturama za sedenje u prijatnom zelenilu i opuštenoj atmosferi.

  CENOVNIK

 • Golden Beach - Vila Elizabeth

  Vila Elizabeth se nalazi na jednom od najlepših mesta na Tasosu – na Zlatnoj plaži. Ako želite miran odmor na obali Egejskog mora, ova vila može biti idealan izbor za predstojeće leto! U našoj ponudi za naredno leto su dvokrevetni studiji i dvokrevetni studiji sa pomoćnim krevetom. Svaka jedinica je opremljena standardnom kuhinjom sa potrebnim elementima, kupatilom, TV i klima uređajem koji se doplaćuje na licu mesta.

  U blizini vile nalaze se brojni kafići, taverne i restorani, dok je glavni grad ostrva, Limenas na oko 11 kilometara udaljenosti.

  CENOVNIK

 • Golden Beach - Vila Athina

  Vila Athina se nalazi u letovalištu Golden Beach, na predivnom ostvru Tasos. Vila je smeštena u podnožju planine, dok se na svega 100 metara udaljenosti prostire divna Zlatna plaža, koja je prema mnogim ocenama jedna od najlepših plaža na ostrvu. Smeštajni kapaciteti vile obuhvataju dvokrevetne, trokrevetne studije, kao i studio 1/2+1. Sobe su moderne i standardno opremljene i sadrže kuhinju sa potrebnim elementima, kupatilo sa tušem, TV i klima uređaje. Upotreba klima uređaja se naplaćuje dodatno, na licu mesta.

  CENOVNIK

Strana 1 od 1