Ohrid

Ohrid i jezero se nalaze na listi svetske baštine i pod zaštitom UNESCO-a.  S obzirom da sliv jezera broji više od 40 reka, ovo je jedinstveno mesto gde možete videti kako reka Crni Drim ulazi u ohridsko plavetnilo. Kada se pomene Ohrid, najčešće ljudi pomisle na veliki broj crkava (nekada ih je bilo preko 300) i poznati manastir Sv. Naum. Šetajući se starim gradom, videćete desetine što velikih, što malih crkava, i one stvarno svojom lepotom predstavljaju glavno obeležje Ohrida. Na samom vrhu grada se nalazi  prastara Samuilova tvrđava, a u samom Ohridu se nalazi  crkva Sv. Jovan Kaneo, koja se nalazi na sasečenoj steni, na samom kraju starog grada. Tu je pogled na jezero poseban, a posebne su i ribice plašice, koje žive samo u Ohridskom jezeru, i od čijih se krljušti prave poznati ohridski biseri.

Ohrid  3 ponude

 • Hotel Granit

  Hotel Granit se nalazi na obali ohridskog jezera, udaljen je 1 km od poznatog manastira Sv.Stefan i 5 km od centra Ohrida. Ima dva pristaništa za turističke brodiće.
  Hotel poseduje: recepciju, restoran, caffe bar, veliku terasu, bazen, teniski terenm fitnes centar, Wi-Fi internet, parking.U blizini hotela se nalazi i hotelska peščana plaža (udaljena oko 80m).
  Hotel poseduje 117 soba i apartmana. Sve sobe su kompletno opremljene i poseduju: TV, telefon, Wi-Fi iternet, mini bar i kupatilo.
   

  CENOVNIK

 • Hotel Sileks

  Hotel Sileks se nalazi u turističkom kompleksu Sveti Stefan, oko 4 km od Ohrida na sopstvenoj plaži. Smešten između kristаlno plаve jezerske vode i zelenilа borove šume, idealan je odabir za one koje žele da se okušaju u planinskom i jezerskom turizmu.
  Kongresna sala sa opremom, bar, otvoreni bazen, sauna, masaže, besplatan internet i parking, igralište, suncobran i ležaljke. Gosti hotela mogu uživati u različitim makedonskim i internacionalnim jelima u restoranu hotela.
  Sobe su opremljene telefonom, klimom, kablovskom televizijom sa LCD ekranom, mini barom, internet priključkom i kupatilom. Gostima su na raspolaganju standardne sobe, apartmani i predsednički apartman.

  CENOVNIK

 • Hotel Prestol

  Nalazi se u blizini Ohridskog jezera, na udaljenosti oko 200 m, od centra Ohrida 7 km.
  Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrži restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski), đakuzi i igralište za decu, sale za sastanke.Hotel je nedavno renoviran. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking, za koji nije neophodna rezervacija.
  Hotel raspolaže porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom i pogledom na jezero ili planine.Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef, mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom.

  CENOVNIK

Strana 1 od 1