018 4100 555 018 25 25 55

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – NIŠ - BUGARSKA

Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa “DIS” U 19:00 časova (vreme i mesto polaska je podložno promeni i znaće se tačno 24 h pre polaska). Vožnja noćna vožnja preko Bugarske uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Istanbul je moderna metropola, najveći grad Turske koji leži na Bosforskom moreuzu između Mramornog i Crnog mora i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Poznat je po imenima: carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima. Po dolasku u ISTANBUL panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most i Galata kula...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima pešačka tura upoznvanje sa bitnim stvarima vezanim za Vaš boravak u Istanbulu. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog izleta Taksim noću, pešačka zona Istiklal i Galata kvart. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje, kupovinu... Noćenje

3. dan ISTANBUL

Doručak Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta AZIJA. Prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i vožnja autobusom do nove, najveće džamije u Turskoj odakle se pruža pogled na skoro ceo Istanbul. Odlazak u živopisni deo grada Uskudar i šetnja Azijskim delom Istanbula do svetionika - Devojačka kula. Nastavak putovanja do još jednog zanimljivog dela grada Kadikoy. Slobodno vreme do planranog povratka u Evropski deo grada. Povratak autobusom na Evropski deo i obilazak trga Taksim. Nakon obilaska slobodno vreme na glavnom gradskom trgu Taksim. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak autobusom u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12. veka. Nakon posete patrijaršiji krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortakoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula. Nakon krstarenja slobodno vreme ili Mogućnost fakultativnog izleta - DOLMABAHČE PALATA, rezidencija turskih sultana iz 19 - og veka izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je gradjena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je izgradjena u impresivnom imperijalnom turskom stilu, po uzoru na raskošne evropske dvorove. Obilazak palate u pratnji lokalnog vodiča: raskošni vrt, Barokna džamija, sat kula, dragoceno kamenje poput marmarskog mermera i egipatskog alabastera, veličanstveni tepisi i ćilimi koji svedoče o nekadašnjem raskošnom životu sultana, kolekcija crteža u ulju koji krase zidove palate. Dolmabahče palata je jedno od prvih mesta na svetu koje je bilo opremljeno lampama na gas, savremenim protočnim vodokotlićima u kupatilima, električnim svetlom i liftom.
Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na TURSKO VEČE. Program se održava na brodu, gde ćete u autentičnom orijentalnom ambijentu uživati u večeri sa muzičkim i plesnim programom. Uživanje sa pogledom na grad noću. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje

5. dan ISTANBUL – BUGARSKA

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta PEŠAČKO RAZGLEDANJE ISTANBULA u pratnji lokalnog vodiča obilazak: Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture) Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15.-19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva, dolazak do prvog dvorišta ( ulaz u Top kapi fakultativno ). Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja preko Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

6. Dan SRBIJA

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA 149 EUR PO OSOBI

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj u Istanbulu, u hotelu 4* u Istanbulu 1/2 ili 1/3 standardnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
 • individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):
 • Pešačko razgledanje Istanbula bez ulaznice za Topkapi 20€
 • Tursko veče sa uračunatom večerom I 2 pića 40€
 • Taksim noću sa obilaskom kvarta Galata 15€
 • Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljeskoj patrijaršiji - 25€
 • Azija 25€
 • Ejup, Pjer Loti I Miniaturk 25€
 • Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom – 40€

NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
 • 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.
 • Platne ili kreditne kartice: Visa, Maestro, Master, Dina (u zavisnosti od banke i tipa kartice).
 • Čekovima građana ili administrativnom zabranom do 15. 05. 2024.

PRTLJAG I DOPLATE ZA JEDNOKREVETNU SOBU:

 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 40 €.
 • Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
 • Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi.(minimalan broj za realizaciju je 20 putnika)
 • Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)

SMEŠTAJ:

Hotel CITY 4* nalazi se u samom centru istorijskog poluostrva Istanbula. Ima stratešku lokaciju, na pešačkoj udaljenosti od mnogih istorijskih znamenitosti i blizu javnog prevoza. Profesionalnim odnosom hotela Citi, sobe su opremljene svim potrebama savremenog života. Pored sistema Magnetic Kei, klima uređaja, mini bara, toaletnog pribora, telefona sa direktnim biranjem, plazma TV-a, muzičkih kanala, radnog stola, hitne medicinske linije, brzog vifi-a, parkinga i SPA centra, hotel ima restoran koji svojim gostima nudi različite ukuse.

Opšti uslovi

 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije licenca OTP 234/2021 kat. A
  Organizator je osiguran Bankarskaom garancijom broj 323LG34223390001 od 05.12.2022. godine, izdata od Eurobank DirektnaA.D. Beograd, po Garanciji za dobro izvršenje posla zaključena 05.12.2022. godine.
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora koji su sastavni deo prijave putovanja.

  Program broj 1, od 19.10.2023.